Het Soinninkajo Ensemble 

Het Soinninkajo Ensemble zingt een gevarieerd programma van onder andere: Toivo Kuula, Jean Sibelius, Johannes Brahms, Edvard Grieg, Zoltan Kodaly

Het Finse vocale ensemble onder leiding van Christiaan Boele is een groep van 14 leden uit zowel Europa als Noord-Amerika. Christiaan Boele, van Nederlandse afkomst, is zowel zanger als zangpedagoog. Sinds 2000 komt hij een aantal keer per jaar naar Nederland om workshops en liedcursussen te verzorgen.

Het ensemble werkt vanuit de zangscholing welke is ontwikkeld uit het levenswerk van de Zweedse operazangeres Valborg Werbeck-Svärdström (1879-1972). In deze 'Schule der stimmenthüllung' wordt gestreeft naar het bevrijden van de individuele stem van hindernissen, zodat deze vol en vrij in de ruimte kan klinken. Ook wordt het zingen gezien als een spirituele gebeurtenis en van hieruit wordt het zingen dan ook benaderd.

Het ensemble streeft naar een heldere, harmonieuze groepsklank, muzikale beweeglijkheid en uitdrukkingskracht, zodat de ziel geraakt, gereinigd en gevoed kan worden.

Soinninkajo heeft al tournees naar verschillende internationale bestemmingen achter de rug: naar Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland , USA en Canada

Voor meer informatie over het ensemble:

www.soinninkajo.org/index_en.htm

Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend